Team PRO-Karting

Team PRO-Karting har på kort tid blitt Norges beste racing team i gokart. Teamet ble lansert til 2012 sesongen, men hadde røtter fra 2009, men vi startet da i 2012 med 3 førere, Ingvild Liseth (Rotax), Emil Antonsen (KZ2) og Malin Blad (KF3).

Siden har vi hatt mange førere, og den eneste som fortsatt er med, er Ingvild Liseth, som har blitt en av Norges aller beste jenter.

I 2012 hadde vi også 3 gjesteførere, disse var Andreas Bakkerud, Finn Erik Rismyhr og Nikolai Stien, sistnevnte har siden vært fast fører i teamet, og Andreas Bakkerud som nå har blitt superkjendis i Rallycross VM, er stadig innom hos oss og kjører litt gokart.

Første NM tittelen til Team PRO-Karting kom i 2012 sesongen, med 1 plass i KZ2, med Emil Antonsen og 2 plass i NM KF3 med Malin Blad, høydepunktet den sesongen kom i september da Emil Antonsen kjørte inn til en utrolig 2 plass i VM for KZ2. Seinere gjorde Emil en egen satsing, før han la hjelmen på hylla.

I 2013 sesongen så hadde teamet Ingvild Liseth (Rotax), Marius Buchman-Skavås (Rotax), Nikolai Stien (Rotax og KZ2) og Malin Blad (KF3). Dette ble en tung sesong, men Ingvild gjorde en fantastisk jobb i Rotax NM og ble nr 6.

2014 skulle bli en kjempesuksess, Dennis Olsen kom inn i teamet og har siden kjørt gokart hos oss. Han har etterhvert blitt en viktig person for utvikling av teamet og tester mye med oss. Dennis vant NM i KZ2 i 2014, og heller ikke ukjente Martin Ellegård kommer med i teamet og vinner så og si ALT i Rotax dette året og vi ble Norgesmestere i Rotax også, Martin skaffer oss vår første Rotax Grand Finals billett, Martin er Team PRO-Karting fører enda, og har stor suksess… Nikolai Stien kjører inn til 3 plass i KZ2 og Ingvild kjører inn til 7 plass i NM og gjør historie med tidenes beste resultat for ei jente i KZ2.

2015 starter med en hel masse førere, og det ble rett og slett for mye. Dette ble igjen en tung sesong, bortsett fra at Martin Ellegård vinner Norgescup i Rotax og han vinner RMC cupen som gjør at han får sin andre billett til Rotax Grand Finals. Nikolai Stien kjører inn til 3 plass i NM, og Ingvild Liseth kjører inn til 4 plass, og var raskest i finalen, og slår sin egen rekord fra året før… Ingvild hadde også stor suksess i DD2 og vinner samtlige løp og DD2 cupen sammenlagt. Vilde Fjulsrud vinner jentecupen i Rotax. Ingvild blir også «KNA landsmester i DD2″. Eirik Fleischer har en fantastisk sesong i Cadetti. Ingvild kjører også sitt første WSK løp i KZ2. Rallycross supertalent Thomas Bryntesson gjør en gjesteopptreden i 2-timeren med Andreas Bakkerud.

2016 har vi roet ned antallet førere. Dette ble ett «turbulent» år, men sannsynligvis det beste. Martin Ellegård vinner NM i KZ2 på første forsøk, og Martin blir historisk med å ha vunnet alle NM i alle klasser bortsett fra Yamaha. (KF3, Rotax og KZ2. Martin var også ett hårstrå unna og vinne X30 cupen sammenlagt. Nikolai Stien vinner samtlige løp i DD2 cuppen noe som ga han sin andre billett til Rotax Grand Finals (men første i DD2). Nikolai kjører VM i KZ2 for første gang og han kjører Rotax Grand Finals i DD2 der han gjør en utrolig innsats og blir P10 i finalen. Ruben Kverkild kommer inn i teamet rett før NM, og blir P2 i NM, men vinner RMC og Team PRO-Karting sin 3 billett til Rotax Grand Finals på rad. Ruben kjører inn til en fantastisk 5 plass i finalen på Grand Finals, etter å ha ledet finalen i 2 sekunder… Vilde Fjulsrud vinner jentecupen i Rotax. Ingvild Liseth og Eline Vig vinner jentepokalen i 2-timeren. På høstfinalen 2016 så vinner vi 3 av totalt 8 klasser, men vi hadde bare førere i 5 av klassene…