rere-700x525Vi er utrolig stolte av at Martin Ellegård ble Norgesmester og Norgescup vinner i Rotax 2014, og på toppen av dette så vant vi den Norske RMC serien – Rotax Max Challenge. Vinneren av denne cupen som går over 8 løp, får en plass på RMGF – Rotax Max Grand Finals (eller Rotax «VM» om du vil), man må altså kvalifisere seg for å være med og I Norge kjøres det to klasser som kan kvalifisere en deltager i hver av disse, Rotax Senior og Rotax DD2 master. Dette gjør at nivået er ekstremt høyt, og RMGF er det eneste konseptet som har så «tøff» kvalifisering. Andre «VM» i gokart kan alle delta i, uten så strenge kvalifiseringskrav….

Løpet blir også arrangert i forskjellige land hvert år, og med deltagerne fra absolutt hele verden. RMGF er ett av verdens største gokart løp, og det kunne ha vært enda større hvis det ikke var begrensinger på antall førere…

Så i perioden 22 november til 30 november er vi i Team PRO-Karting i Spania for å hjelpe Martin. I Rotax Grand Finals så kjører samtlige med samme chassi i de forskjellige klassene, og i Rotax Max Senior så skal alle kjøre med Birel chassis. Motorer blir også trukket ut blant deltagerne, det er også veldig begrenset hva man kan gjøre med chassi og man kan så og si ikke bytte deler. Martin har derfor trent med Birel chassi i høst for å tilpasse seg chassiet, og han har vært veldig rask…

Thomas Jørgensen vant DD2 Master og fikk derfor den andre billetten fra Norge. DD2 Masters kjører Praga Chassis. Thomas og Martin vil være «Team Norway» på Grand Finals, og vi i Team PRO-Karting skal også hjelpe Thomas.

Vi skal prøve å oppdatere dere så mye som mulig i denne perioden, alt fra reisen nedover til vi er hjemme igjen, så pass på å følg oss…

Følg Team PRO-Karting og Martin her:

Twitter: @PROkartingAS

Instagram: @Teamprokarting

Facebook: facebook.com/teamprokarting

Web: www.prokarting.no

Vi kommer til å bruke twitter så mye som mulig da det er enkelt å raskt, og det kommer opp en twitterfeed (med alle våre meldinger) her på vår webside (blog i menyen) Du finner den også, ved å klikke her

Nedenfor har vi funnet de viktigste linkene til løpet:

For all info (Offisiell webside) om selve løpet klikk her

For deltagerlister, klikk her

For livestream (TV/Livetiming), klikk her

For kun livetiming, klikk her

Facebook side til banen, klikk her

Facebook side til Rotax, klikk her

Det finnes en egen app som kan lastes ned i appstore (gratis) for livetiming, klikk her for mer info. (Vi er litt usikre på om dette blir brukt på Grand Finals)